at last...

salam aleyk~

aaaachhuuu!!! [selesema mode]... sebab blog ini sdah berhabuk dan bersawang...
sempat jugak update sikit...
rindu sangat nk update blog nih...
disebabkan rumah [beyt Iljimae] belum ada internet, makanya xdapat lah nk update blog nih..
iskk3...tapi rasanya lagi bagus xde tenet buat masa skrg nih..
klu ada, gamaknya buku pun xpegang da..huuhu
now, I'm in TANTA..
at my sister's house..heee

antara yang hadir...

ok lah, nak cite sket..
semalam bersamaan dengan hari Jumaat, 28.11.2008
pukul 10 pagi sehinggalah 9 malam..
beyt Iljimae [esan, mayah, ummu, k.nisah, & shikin] telah mengadakan housewarming!
yela...rumah kitorang belum pernah wat housewarming..
sejak masuk umah baru nih...
umah lama b3 dulu pun xbuat jgak..hehe
ramai yang datang....alhamdulillah~ suke2!!!! seronok bila ramai datang rumah..
makanan pun habis licin....kesian kat adik2 dentist yg dtg mlm tu, makan bihun n spaghetti je..
thanks utk semuaaaaa yang datang! (^___^)v
dan seribu kemaafan andai ada terlebih or terkurang..
erm, menu housewarming umah kitorang adalah..........
1. Soto
2. Spaghetti goreng
3. Doughnut
4. Kek Batik
5. Caramel
6. Puding jagung credit to gg..thnx!

kak nahdia, kak hani, kak qayah, kak susi, kak nadia

honourable guests..

housewarming dan juga bersempena besday adik bongsu dalam keluarga kami, ummu-nee..
tanggal 29.11.08 ummu sudah genap 18 tahun! uhh..jelesnye ambo...
sengil-chukahamnida ummu-nee! sarangheyo! hadiahnye lampu merah dulu ye...hehe

opss..gambar xdapat nk upload cause im at tanta now..xbawak cabel la plak..iskk3

erm..oh ya.. hari ini sudah masuk bulan Zulhijjah.. marilah sama-sama kita tingkatkan amalan kerana 10 hari pertama di bulan adalah lebih baik daripada 10 malam terakhir Ramadhan kecuali malam Lailatul Qadr.. marilah kita tingkatkan amalan2 sunat di bulan ni seperti berpuasa sunat dan sebagainya..

ok lah, esan nk pergi dulu...
nak iron baju nih...nnt iman marah..
esok kena bangun awal!~
xsabar nk tunggu hari esok...yeay!!

sekadar peringatan untuk mlm ini...
JANGAN LUPA BACA DOA TIDUR...zZZZzz..

"Dengan nama Allah, aku hidup dan aku mati"

~Renung2kan...dan selamat beramal~hehe

wassalam

edited* - dah ada gambar!