muhasabah..

kadang-kadang hidup tak selalunya indah seperti apa yang kita selalu harapkan.. kadang-kadang kebahagian tak selalunya seperti yang kita idamkan.. kerana hidup ini adalah suatu ujian.. jangan kamu mengaku kamu beriman selagi mana kamu belum diuji.. dunia ini hanyalah transit semata-mata.. yang kekal hanyalah di akhirat sana.. itu adalah destinasi tujuan yang abadi dan hakiki... oleh itu, ingatlah wahai hati, janganlah kau bersedih hanya kerana engkau tidak dapat menikmati keindahan dan kebahagiaan yang sementara ini.. kerana ianya takkan kekal lama.. bersedihlah kerana memikirkan dapatkah diri ini mengecapi kebahagiaan di akhirat sana nanti.. insyaAllah.. bersama mendaki puncak cinta tertinggi! Ya Allah, tunjukkan aku jalan lurusMu..

jgn bace...!

salam aleyk~


Alhamdulillah wa syukurillah...

1st mid sem exam dah pun tamat!~ overall nye rasa2nye la kan, hanya paper microb yg berjaya dijawab dgn senang hati kot... subjek lain, berpeluh2 jgak kot.. [dlm dewan xde kipas] tawakkal je... xnak pk dah.. sedih... hmm... raya la sekejap... lama betul xmenulis.. dah rasa xpndai nak menulis dan tak tahu nak tulis pasal apa.. kekok jugak rasanya.. haa! lagi 6 hari!! untuk ape ye? hehehe... ada org baru nak masuk 19 tahun... hmm.. sungguh muda usianya~ jeles daku... tapi mesti org tu jeles dgn usia daku yg sudah berkepala 2 di depan.. kenapa?? hehehe... itu semestinya hanya dia yg tahu kenapa... peace!~ ^_^ raya haji pun dah dekat, bermakna xlama lagi family shikin nk datang!! yeay!~ suke2... haha xpasal. bolehla raya dgn keluarga walaupun bukan keluarga sndri... xpe2.. but, esoknya diorg sume dah nk g jenjalan pusing egypt.. huhu.. selamat ye~ hmm... kak nisah... kite dua nk g mana ye lepas raya?? hehe.. CS jom!~ =D now, i'm trying to gain my weight.. its sooooooo hard okke!! why eh? ada parasit ke? kekeke... makan rasa2nya dah byk... sbb dipantau oleh cik sumaiyyah.. beliau merupakan pembantu program diet saya.. beliau juga akan memasak pelbagai resipi2 masakan untuk saya... suke2!!~ caaaayang kamu... sekarang ni pun die xde kat rumah. sumaiyyah n ummu g mesyuarat utk ajk makanan lagi tu.. hehehe.. [adekah kaitan di situ?] hmm...dah panjang belum post ni eh? hmm.. dah lame xg kelas ustaz.. mnggu exam ni xpergi sekalipun.. isk3. teruk betol!~ haih.. apo nok jadi ko nih esang!!~ lepas ni harapnya boleh istiqamah sket.. xde skip2 da ok? insyaAllah... hmmm... oklah, cukup kot takat ni.. xde mende pun padahal.. jst nk exercise jari ni balik. kekok sgt2.. ok.. nk g kacau shikin kat dapo jap.. wassalam ^_____^

Ya Rabb..

"Ya Allah,
perbaikilah agamaku untukku
yang mana ia merupakan penjaga perkaraku.
Perbaikilah duniaku
yang di dalamnya terdapat kehidupanku.
Perbaikilah akhiratku untukku
yang di dalamnya terdapat tempat kembaliku.
Jadikanlah hidupku
sebagai tambahan untukku dalam setiap kebaikan,
serta jadikanlah matiku
sebagai istirahat untukku dari segala keburukan."

(HR Muslim4897)

can you see whats behind this pic?

jom tengok gambar..
sape2 yang tengah letih dan sakit mata baca buku tuu..
rehat jap
meh tengok meh...
sape leh teka gambar apa disebalik lukisan2 nih??
hihihi...
maybe ada yg dah pnah tengok..
sbb ambil ni pun dr facebook~
they are called stereogram


ni gambar seekor butterfly atau dikenali sbg rama2


ni pulak gambar 11 ketulan coklat..[betulke imbuhan yg digunakan?]


seekor anjing


a starfish!



3 ekor ikan lumba2



corong minyak dalam kotak


sth like lubang, xtaw cane nk describe..hihi


2 biji dadu


its a tractor!!


ni plak pyramid. nampak x?



ni mcm lohong or tunnel or ........


flower..


a dinosour


seekor unta!!




selamat mencuba!!~
^_^