honeymoon year? honeydew? honeybee?

salam.

memandangkan musim sejuk kali ni lebih sejuk daripada biasa, jadinya ramai yang telah jatuh sakit. ada yang demam, ada yang batuk, ada yang sorethroat, ada yang selesema or runny nose, dan macam2 lagi. dan ada jugak yang sekali dapat pakej 3 in 1. kepada yang kurang sihat dan sakit, semoga cepat sembuh ye. syafakillah/syafakallah. jangan lupa makan ubat. tambahan sekarang musim atau fatrah imtihan, kena sihat! semoga diberi kekuatan ye semua. to ummu habibah too, syafakillah dear, cepat2 sembuh, esok dah mula sekolah!~ round baru commed sedang menanti.

hari rabu haritu saya bersama-sama shikin, kak nisah dan oob (atau rauf nama sebenar) hehe telah berjalan-jalan di cairo. huhu. bukan jalan-jalan pun. tapi bolehla dikira berjalan-jalan jugak. cuma di sini nak cerita and nak share satu tempat makan yang best, selesa dan sedap! huhu. restoran makanan melayu dan dimasak pun oleh orang melayu. namanya Cafe Al-Hasanah terletak di Hayy 7. kalau dari Syabrawi (Arabiata) tu jalan sedikit dalam 5 minit sampai la. memang sedap dan puas hati la makan kat sana. harga pun lebih kurang macam dekat Ocean and Baraka sini. atas cafe ni jugak ada homestay. serius comfortable dan cantik!~ ada 4 bilik dgn harga yang berlainan. ada yang le100, le85, le65.

dan semalam yakni hari Khamis, Alhamdulillah saya telah menyertai BLS course di Skills Lab, Mansoura University. Alhamdulillah banyak ilmu yang dapat. insyaAllah lepas ni kalau terjumpa org terjatuh ke accident ke (yang ni xberani jamin), boleh la kalau nk tolong. or utk yang choking ke. huhu. insyaAllah.

esok start round Comunity Medicine. rasa takut tiba-tiba. sebab yang dah lepas akan ditinggalkan. dan yang lepas pun belum habis cover lagi. Allah.. tu la. doktor dok nasihat dah, xmau dengar sgt. honeymoon honeymoon jugak.. tapi jangan honeymoon sgt.. nanti nyesal. huhu. jom berusaha!~ ok lah, wassalam.

exam round ophthal

salam.

esok exam round ophthalmology. there will be 20 stations which are 10 cases, and 10 pictures. hope everything will be just fine and smooth running. ouh, dont forget to bring along labcoat, torch pen, log book, and pen of course. doakan kitorang semua ye. xsabarnya nak habis exam. tapi dalam masa yang sama, sedih sebab dah habis round ophthal yang best sgt!(setakat ni la). next round waiting commed and forensic&toxicology. insyaAllah.

winter di sini, tahun ini, semakin hari, semakin menggalak kesejukannya. ditambah dengan rumahku yang boleh tahan tinggi jugak (tingkat 6), dan tidak terlindung oleh bangunan2 lain, sangat sejuklah jadinya. sampaikan dalam rumah bercakap, bernafas hatta dalam solat pun mulut keluar asap! keluar rumah xde pun asap. oh oh. bertahan. bertahan. xlambat dah nak balik malaysia. insyaAllah. hihi ;)

macam-macam perkara yang berlaku dalam sekelip mata. dan apa yang penting, setiap yg berlaku itu tidak kira yang baik mahupun yang buruk atau tidak disukai semuanya adalah ujian dan kita haruslah menerima dengan redha dan berlapang dada. itu tandanya Allah masih ingatkan kita. dan setiap apa yang ditentukan buat kita itulah yang terbaik untuk kita pada sesuatu masa itu. jangan sesekali menyalahkan atau mempersoalkan taqdir. kerana Allah lebih mengetahui apa yang tidak kita ketahui. percayalah Allah itu baik. =)

Ouh ya, apa khabar firas di Malaysia ye? Xpulak dengar cerita sejak balik dr KL baru ni? You owe me a story then.

hari ni, makan banyak betul. astaghfirullah walhamdulillah. bukan apa, bila sejuk perut mula la meminta diisi untuk menghasilkan energy=haba utk memanaskan badan. hehe. habes semua makanan. timbang2. ups! da naik 1.3kg. erk. hehe. dont worry. esok turun balik. ^_^

ok lah, dah isya' dah. menulis start dari lepas asar lagi sebenarnya. kejap2 stop, kejap2 stop. isya' baru siap. huuu. ok lah. kepada kawan2 yang exam esok termasuk set2 dentist, all da best ya!~

hot chocolate for breakfast.

salam. last week, tried out 365 chocolate drink. hmm. not bad. since its hard to find bonjorno hot chocolate. i bought double pack of 365 drink. now, only one left. not that i like the chocolate, but just want to replace intake of caffein with chocolate drink. caffein is not good to be taken regularly right? so, i thought hot chocolate drink is better than hot tea. hihi. sorry tea. ;)

current mood : teringin nak buat choc cake lagi, tp xtaw bila....

oh ya, dear my readers (kalau ada), please pray for me and my friends ye. as we are going to sit for an ophthalmology round exam this 11th of January 2011. 111011 (mcm cantik plak tarikh kan?) hehe. hope we can do well in this coming exam. Rabbuna yusahhil. ^_^

last week, my family together with my mak tok and pak ndak went to Pulau Langkawi for holiday before the school start. I'm sure they'd bought lots and lots of chocolates! aaahhh. (drooling mode). tambah2, si dadad yang gilacokelat tu! oh oh, please save some for me k.. jangan habeskan! >.<''

see that face? haha

he's hugging the chocolates make me worry lots! huuuu...

eh eh, enough updates, going to class. buibui. wassalam.