update.

Alhamdulillah~


Ramadhan bakal melabuhkan tirainya, lambaian Syawal menanti dengan erti sebuah kemenangan..
Semoga dapat lagi bertemu Ramadhan yang akan datang~ insyaAllah..
semalam boleh dikatakan hari yg agak penat bagiku.. tapi puas hati..
sekarang Allah menarik sebentar nikmat lidah dariku, di ujiNya dengan 3 biji ulcer kot~ adehh, maka kuranglah sket buat dosa kot.. sbb kurang bercakap.. Alhamdulillah~
makan pun kurang... sakitnya nak makan sampai menangis.. isk3.. mak kata, nnt klu org tnya kenapa menangis nih? jawabla, teringat sedara2 kat Palestin nuu... depa ada makanan dak nk bukak posa... huuu~ sorry la kawan2 yang terjmpa ke yang telefon kami ke, klu2 rasa pelik bila tgk kami ckp, mcm xbukak mulut or dengar kami ckp xjelas sikit.. haha... sbb saket.. sekarang dah semakin sembuh... Alhamdulillah..


inilah hasilnya~
phew.
tp belum siap lagi..
corak bunga belum letak ag..


semalam hariku bermula dengan CAT! lagi.. hehe...
menyelesaikan ruangan atas n dalam bilik... enjoy it vely much~
akhirnya, dapat juga selesaikan bahagian dalam bilik tuh!~ fuhh, sangat penat kot.. but truly, hasilnya memuaskan.. hihi ^_^
firas dan nabil pun minta suruh dicatkan bilik diorang skali.. hooo.. tgkla ye.. insyaAllah..
but maybe after raya kot.. skrg da xsempat da...
mula mengecat after subuh sammmmmmpailaa lepas zohor...
abah firas dan nabil plak mcm biasa, diorang cuci tile depan umah aka parking lot..
iman plak uruskan sume baju2 raya.. basuh dan sidai~hihi
mak di dapur... widad xlekang dgn Nikon D50 abah~ haihh...



then lepas asar, bertolak ke SP [sungai petani] di Kelab Cinta Sayang..
g berbuka puasa di rumah chaq na.. bang chaq da nak fly ke UK pada hari raya pertama nnt..
Firas drive fiat abah! huhuhu.... caya la firas... [dah le xdek lesen].. abah di sbelah sbg pemerhati..
lucu sewaktu sampai di tol touch n go... sampai pok cik yg dalam tol sebelah pun gelak mengekek kot~ haha.. sile cube lagi ye firas!~ haha.. [first try, gelabah dan cuak je].. tertidur sebentar dek keletihan yang amat... bangun2 driver dah bertukar! hehe.. da sampai around 6.30 pm kot..
lepas berbuka puasa, solat maghrib, then balik Jitra...


singgah umah tok wan kat Taman Bersatu, tok wan xde. taraweh kat surau sebelah.. mak tok n fatin je yang ada.. bagi baju raya dan makanan yang chaq na kirim utk tok wan, mak tok n fatin..
minum2, mkan2 sket.... alih2, 2 2 driver td dah terlelap atas kerusi... sama plak plak tu position dua2 beranak.. comel2...

hoho.
yang kiri skali tu berlakon aje.



then... balik rumah~ i need to rearrange all the furnitures in my room... as i'm doing my work, then, mom came to give a hand.. done!~ lipat2 sket baju sambil sembang2 ngan iman... susun baju dalam almari... then baru la tidur...(-_-)zzZz..


oh oh... plan hari ni pulak,
nak wat final touch yang xsempat wat semalam kat dinding bilik~ =D
nak balut ketupat..
kemas RUMAH dan seluruh isinya~
kuih raya xsempat buat, isk3... sbb sibuk mengecat rumah! tahun ni kuih tunjuk je~


kepada sahabat2 semua,


Selamat Hari Raya,
Maaf Zahir dan Batin..
minal aidil wal faiezin..
halalkan makan minum ye..



jemputlah ke rumah raya nih..
tp hbaq dulu naa..
my temporary number in Msia
013-4646239
available from raya ke 3 kot.. but yg konpem raya 1st n 2nd mmg xde sgt kat umah.. ^_^
my sepupu bakal bertunang raya ke 2.. insyaAllah..
semoga lancar semuanya~


k
got to go
sekian dulu update tuk kali nih
wassalam

p/s : gambar2 bakal di masukkan kemudian.. iA